Miújságíró

Újra élek!!! Újra írok!!! Újra repülök!!!

kecske és káposzta

 

Kilencéves leánygyermek magyarázata a karácsonyi ajándékok eredetére:

"Van, amelyiket ti veszitek, és van, amelyiket a Télapó hozza."

gázárgáz II. - jegyzet

 

Kócos, álmos fejjel baktattam ki a konyhába, ahol első mozdulatommal bekapcsoltam a közrádió 180 perc című műsorát. Aztán a kávét is feltettem, de ezúttal nem a koffein jótékony hatására kaptam föl a fejem, hanem a beolvasott friss hírre: megjelent a Magyar Közlöny legújabb számában, hogy a gázártámogatást a Kormány 2011. április 30-ig meghosszabbította. Nagy lendülettel vetődtem a számítógép elé, és kattintottam a Magyar Államkincstár honlapján a megfelelő (energiaár-támogatás) címszóra. Az eredmény: semmi. Nincs nyomtatvány, ugyanaz az elutasító szöveg, mint néhány hete. Akkor azt mondta a telefonos ügyfélszolgálat: addig nem tehetnek föl igénylőlapot, amíg meg nem születik a kormányrendelet. (Az intézkedést az Országgyűlés novemberben fogadta el.) Nos, mint a jó vadász, halász, madarász, türelemmel vártam, míg a bizonyos rendelet megszületik. Kormányunk bokros teendői közt végül mégiscsak szakított időt rá, hogy e télvíz idején jelentéktelen kérdésben közzétegye a nép akaratának megfelelő döntését. Nosza, ragadtam meg újból a telefont, abban reménykedve, hogy felhívhatom Kincstárunk figyelmét az elmaradt honlapfrissítési műveletre. Nem úgy az ügyfélszolgálat! Semmilyen mulasztásról nincs szó, kérem szépen. A rendelkezés kizárólag azokra vonatkozik, akik 2009-ben már megkapták a támogatást. Ius is, marad is. Az ügyfélszolgáló kedvesen propagálta a (pártkonkurenciát nem jelentő) helyi önkormányzatokat, ahol azért még lehet némi segélyért kilincselni. Hálával eltelve tettem le a kagylót.

Gonosz, populista lelkem, elvadult fantáziám azonban nem hagyott nyugodni: mi van, ha nem én vagyok az egyetlen, akinek azóta megszületett a harmadik gyermeke, s aki – önhibáján kívül – gyermekeit egyedül nevelővé vált? Arra már csak szemlesütve mertem gondolni, hogy sokan akár munkahelyüket is elveszthették (bár ők minden valószínűség szerint meg is érdemelték, még akkor is, ha az indokokat nem mondják a szemükbe). Elhessegettem magamtól a sátáni gondolatokat. Arra kell koncentrálnom ezekben az emberpróbáló időkben, hogy népünk szabad akaratából megválasztott, szabad(kezű) kormánya igazságos. Különben is – csitítgattam magam – egy esztendőben éppen elég egy visszamenőleges hatályú törvényt hozni. Nem lehetünk telhetetlenek. Amúgy sem a demokrata, hanem az irigység beszélt belőlem, amikor a 2009-es igénylést egyfajta előjogként kezelő parlamenti döntés fölött csóválni kezdtem a fejem. A bőség kosarából népünk nagy vezére nem juttathat szíre-szóra mindenkinek, a szükségünket meg talán csak vissza tudjuk tartani még egy évig!

gázárgáz

 

Fölkelt.

Kivánszorgott.

Bekapcsolta.

Bemondták.

Megjelent.

Meghosszabbították.

Meghallotta.

Megörült.

Felhívta.

Megkérdezte.

Válaszoltak.

Csalódott.

Letette.

Tárcsázott.

Felvették.

Kapcsolták.

Elmondta.

Továbbkapcsolták.

Elmondta.

Szabadkoztak.

Beismerték.

Hibáztak.

Megígérték.

Helyesbítettek?

apró - állás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parlament akadálymentesítéséhez ellenjegyzőt keresünk.

Előnyök: kalligrafikus kézírás, simulékonyság.

apró - csere

 

 

 

 

 

 

 

 

Alig használt, újszerű állapotban lévő, nyugati típusú, szervizkönyves, ötajtós, centrálzáras, közepes fogyasztású, CD-s, rádiós, 1989-es évjáratú demokráciámat jól bejáratott, keleti gyártmányú, kétütemű, egysávos rádióval felszerelt, patinás, puha, alkotmányos diktatúrára cserélem.

ec-pec

 

ec-pec, kimehetsz, holnapután megdöglesz

nyugdíjad hitelére, mint a cica az egérre: huss!

kerekecske

 

ez megválasztotta

ez kinevezte

ez beterjesztette

ez megszavazta

ez az icike-picike meg mind megette

kerekecske-gombocska, hová lett a sajtócska?

házasságban sínylődő férfi sóhaja

 

 

 

Klári sok a nyakamon!

temető bejáratánál elhelyezett figyelmeztetés

 

VIGYÁZAT!

Bomlásveszély!

azonos jelentésű szavak

 

1. elmebeteg

2. mazochista

3. lúzer

4. tiszteletre méltó

5. védendő fogyasztó

6. felperes

7. jó fej

8. hülye picsa

9. balek

10. dögös csaj

11. kellemetlen ügyfél

12. liberális konzervatív

13. határtalanul idealista

14. naiv filantróp

15. önjelölt művész

16. harcos, aki a végsőkig kitart

17. kishitű bőgős

18. anya, három gyerekkel